Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Τρέχοντα
Εργασία

KinderDocs - προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους

Καταχωρήθηκε στις: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 1676
στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου ξεκινούν οι προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους «KinderDocs» στο Μουσείο Μπενάκη και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

  Ιστορίες που μιλούν και προβληματίζουν για την εφηβεία, τη φιλία, την οικογένεια, την εκπαίδευση, τη δημιουργικότητα, την έκφραση, τον χορό, την ψυχολογία, τις οικογενειακές σχέσεις, την τέχνη, τη διαπολιτισμικότητα, τη μετανάστευση και το περιβάλλον.

  Το «KinderDocs» θα διαρκέσει από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο με στόχο, όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές, να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας, επαφής και ανταλλαγής μεταξύ των νέων και των ενηλίκων και να εμπνεύσει δράσεις, αναδεικνύοντας την τέχνη της αφήγησης και του ντοκιμαντέρ.
 
  Μεταξύ άλλων θα προβληθούν τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ «Ballet Boys» του Νορβηγού Κένεθ Ελβεμπακ που παρακολουθεί μία παρέα εφήβων που θέλουν να γίνουν χορευτές μπαλέτου, το «I am Kuba» του Ασε Σβένχαϊμ που λέει την ιστορία του έφηβου Πολωνού Κούμπα που μεγαλώνει μόνος του με τα αδέρφια του, επειδή οι γονείς του μετανάστευσαν για δουλειά και σχολιάζει το φαινόμενο που παρατηρείται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, το ολλανδικό «Νινόκ» της Νίκι Πάντινταρ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα έφηβο κορίτσι σε ένα σχολείο όπου όλοι πρέπει να είναι αρεστοί, το «Once upon a tree» της Μαρλίν βαν ντε Βερφ για την προσπάθεια μιας έφηβης να σώσει ένα δάσος που απειλείται με καταστροφή και το «Kacey Mottet Klein» της Ούρσουλα Μάιερ για τον Κασέ και το πώς μεγαλώνει ένα παιδί - ηθοποιός του σινεμά που παίζει δίπλα στην Ιζαμπέλ Ιπέρ και τη Λέα Σεντού και έγινε γνωστός μέσα από τις ταινίες της Γαλλοσουηδής σκηνοθέτιδας.
 
Οι προβολές και οι παράλληλες δράσεις απευθύνονται τις καθημερινές σε σχολεία και τα Σαββατοκύριακα στο κοινό.

Ολο το πρόγραμμα στο   www.kinderdocs.com.


 
Πηγή: kathimerini

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019 @ 12:29:09 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται στις σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:
... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Κυριακή, 6 Μαΐου 2018 @ 12:17:32 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Ανακοινώνεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο προγραμματισμός των ενδοσχολικών εξετάσεων των Γυμνασίων και των Γενικών Λυκείων για το σχολικό έτος 2017 - 2018.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 @ 11:29:50 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Από 2 έως και 18 Μαΐου 2018 θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017 @ 21:27:06 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2017 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017 @ 10:54:21 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με τη με αρ. πρ. 58291/Δ2/4-04-2017 Υ.Α. (ΦΕΚ 1250 τ.Β΄/11-04-2017),... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 @ 11:49:19 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Για τη σχολική χρονιά 2017-2018 οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 19 Μαΐου 2017.... περισσότερα »