Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Τρέχοντα
Εργασία

KinderDocs - προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους

Καταχωρήθηκε στις: Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 3048
στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου ξεκινούν οι προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους «KinderDocs» στο Μουσείο Μπενάκη και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη.

  Ιστορίες που μιλούν και προβληματίζουν για την εφηβεία, τη φιλία, την οικογένεια, την εκπαίδευση, τη δημιουργικότητα, την έκφραση, τον χορό, την ψυχολογία, τις οικογενειακές σχέσεις, την τέχνη, τη διαπολιτισμικότητα, τη μετανάστευση και το περιβάλλον.

  Το «KinderDocs» θα διαρκέσει από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο με στόχο, όπως υποστηρίζουν οι διοργανωτές, να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας, επαφής και ανταλλαγής μεταξύ των νέων και των ενηλίκων και να εμπνεύσει δράσεις, αναδεικνύοντας την τέχνη της αφήγησης και του ντοκιμαντέρ.
 
  Μεταξύ άλλων θα προβληθούν τα βραβευμένα ντοκιμαντέρ «Ballet Boys» του Νορβηγού Κένεθ Ελβεμπακ που παρακολουθεί μία παρέα εφήβων που θέλουν να γίνουν χορευτές μπαλέτου, το «I am Kuba» του Ασε Σβένχαϊμ που λέει την ιστορία του έφηβου Πολωνού Κούμπα που μεγαλώνει μόνος του με τα αδέρφια του, επειδή οι γονείς του μετανάστευσαν για δουλειά και σχολιάζει το φαινόμενο που παρατηρείται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, το ολλανδικό «Νινόκ» της Νίκι Πάντινταρ για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα έφηβο κορίτσι σε ένα σχολείο όπου όλοι πρέπει να είναι αρεστοί, το «Once upon a tree» της Μαρλίν βαν ντε Βερφ για την προσπάθεια μιας έφηβης να σώσει ένα δάσος που απειλείται με καταστροφή και το «Kacey Mottet Klein» της Ούρσουλα Μάιερ για τον Κασέ και το πώς μεγαλώνει ένα παιδί - ηθοποιός του σινεμά που παίζει δίπλα στην Ιζαμπέλ Ιπέρ και τη Λέα Σεντού και έγινε γνωστός μέσα από τις ταινίες της Γαλλοσουηδής σκηνοθέτιδας.
 
Οι προβολές και οι παράλληλες δράσεις απευθύνονται τις καθημερινές σε σχολεία και τα Σαββατοκύριακα στο κοινό.

Ολο το πρόγραμμα στο   www.kinderdocs.com.


 
Πηγή: kathimerini

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Κυριακή, 23 Μαΐου 2021 @ 13:04:34 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ο πίνακας με τα Εξεταστικά Κέντρα του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου 2021Α και η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά ανά εξεταζόμενη  γλώσσα και επίπεδο.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Κυριακή, 23 Μαΐου 2021 @ 12:07:21 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
 Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας στήριξης μαθητών, μαθητριών και των οικογενειών τους, ανακοινώνει την... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020 @ 07:28:35 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020 @ 19:08:16 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, οι εγγραφές για τη δωρεάν συμμετοχή των μαθητών στη δράση «Παιδικό Πανεπιστήμιο» από την Περιφέρεια Αττικής.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019 @ 16:52:59 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Πλους Μαθητών της Γ Λυκείου με Υποβρύχιο και Πυραυλακάτους στο Πλαίσιο Εορταστικών Εκδηλώσεων του Αγ. Νικολάου.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019 @ 12:29:09 στην κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ και ΜΑΘΗΤΗΣ
Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, συστήνονται στις σχολικές μονάδες οι ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:
... περισσότερα »