Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Προσεχώς:
Τρέχοντα
Εργασία

Διαδικτυακή διαδραστική εφαρμογή περιήγησης στην Ακρόπολη

Καταχωρήθηκε στις: Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 235
στην κατηγορία: ΓΕΝΙΚΑ
 Η Εικονική Περιήγηση στα μνημεία της Ακρόπολης είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που επιτρέπει τη διερεύνηση του αρχαιολογικού χώρου με διαδραστικό τρόπο.

Πλέον, η εφαρμογή διατίθεται ανανεωμένη τόσο διαδικτυακά όσο και μέσω εφαρμογής για κινητές συσκευές με λογισμικό iOS.
 
Πως λειτουργεί
 
Η Εικονική Περιήγηση στα μνημεία Ακρόπολης αποτελείται από εικόνες και πανοράματα υψηλής ανάλυσης των σπουδαιότερων μνημείων - του Παρθενώνα, των Προπυλαίων, του Ερεχθείου και του ναού της Αθηνάς Νίκης - καθώς και από λεπτομερείς φωτογραφικές απεικονίσεις επιλεγμένων εξωτερικών όψεων των αρχαίων τειχών που περιβάλλουν το βράχο.

Κάθε άποψη συνοδεύεται από περιγραφικά στοιχεία σχετικά με τα μνημεία και επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος.
 
Μπαίνοντας στην εφαρμογή εμφανίζεται ένας ψηφιακός χάρτης του ευρύτερου χώρου της Ακρόπολης στον οποίο είναι επιλεγμένες μια σειρά από περιοχές ενδιαφέροντος. Κάθε σημείο περιέχει εικόνες που προσφέρουν δυνατότητες αυξημένης εστίασης στις λεπτομέρειες των μνημείων που είναι δύσκολο να γίνουν ορατές κατά την επίσκεψη στο χώρο.

Ακόμη, ο χρήστης μπορεί να αντιληφθεί τη θέση του μνημείου σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο, να λάβει σημαντικές πληροφορίες για κάθε σημείο ενδιαφέροντος ή ακόμα και να πραγματοποιήσει ένα εικονικό «περίπατο» επιλέγοντας τη δική του διαδρομή.
 
Η εφαρμογή αποτελεί ένα εξαιρετικό εποπτικό μέσο για το μάθημα της Ιστορίας καθώς παρέχει μια ολοκληρωμένη περιήγηση στον χώρο της Ακρόπολης και δίνει την ευκαιρία κάλυψης πολλών αρχιτεκτονικών, ιστορικών, μυθολογικών και άλλων πτυχών του μνημείου.

 http://acropolis-virtualtour.gr/el.html

 
Πηγή: http://acropolis-virtualtour.g

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017 @ 09:28:03 στην κατηγορία: ΓΕΝΙΚΑ
 Δείτε τις μαθητικές επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» που διοργανώθηκε για 11η χρονιά.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017 @ 08:33:01 στην κατηγορία: ΓΕΝΙΚΑ
 Την Περιφέρεια της Γης θα μετρήσουν (ξανά) Έλληνες μαθητές, επαναλαμβάνοντας το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου Ερατοσθένη.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 @ 11:14:43 στην κατηγορία: ΓΕΝΙΚΑ
 Με δεκάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές ενισχύθηκαν τα σχολεία του δήμου Ιεράπετρας την τρέχουσα σχολική χρονιά.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017 @ 09:40:13 στην κατηγορία: ΓΕΝΙΚΑ
 Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard (CHS DC) είναι ερευνητικό κέντρο το οποίο ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 στην Ουάσινγκτον.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017 @ 19:01:24 στην κατηγορία: ΓΕΝΙΚΑ
 Το 21ο Παζάρι Βιβλίου 2017, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), σε συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών-Βιβλιοχαρτοπωλών (Π.Ο.Ε.Β.)... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016 @ 21:58:01 στην κατηγορία: ΓΕΝΙΚΑ
Τιμώμενο Μουσείο το Εθνικό Αρχαιολογικό. Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού και ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ICOM για δυναμική παρουσία των Μουσείων στην πολιτιστική ζωή, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο οργανώνει σειρά δράσεων,... περισσότερα »