Αναζήτηση Άρθρων
Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα για να αναζητήσετε στα άρθρα σύμφωνα με λέξη-εις κλειδιά ή και κατηγορία:
Τελευταία Γεγονότα
Προσεχώς:
Τρέχοντα

   Πρωτομαγιά

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

   Πάσχα

      (πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό)

 

Οργάνωση σχολείου/τάξης

      (έγγραφα, έντυπα, βραβεία,

       ετικέτες, αναμνηστικά, κτλ)

 

Σχολ. εορτές/Εκδηλώσεις

      (πλούσιο εορταστικό υλικό,

       για όλες τις εκδηλώσεις) 

 

 Ελεύθερη Ώρα για τα Παιδιά

 

 Εκπαιδευτική TV

 

 Δείτε ΟΛΟ το υλικό μας !

 

Ελεύθερη πρόσβαση σε όλους,

    για όλο το υλικό μας !

    (χωρίς δημιουργία λογαριασμού)

 


 Ημερολόγιο Μαρτίου 2024

 Σχολικό ημερολόγιο 2023-24

 Προγραμ/σμός εκπαιδ. 2023-24

 Μισθοδοσία εκπαιδευτικών

 


 Χρήσιμα

 Νοσοκομεία

 Νηστείες

 Πρωτοσέλιδα

 Παγκόσμιες Ημ.

 Πρόγραμμα TV

 

    

 Απεργίες

 Φαρμακεία

 Αργίες

 Συγκοινωνίες

 Εκπτώσεις

 Ο Καιρός


 Χάρτης ιστοσελίδας

 Γενικές οδηγίες

Το παιχνίδι της εβδομάδας

        Εκπαιδευτικά παιχνίδια - ασκήσεις 

Οι πολύτεκνοι ζητούν διορισμό όσων από αυτούς είναι εκπαιδευτικοί

Καταχωρήθηκε στις: Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014 , από τον/την συγγραφέα: e-selides, επισκέψεις: 2224
στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Το κείμενο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων που κατατέθηκε ως αναφορά στη Βουλή.
 
Οι νέοι πολύτεκνοι από το έτος 2009 στερούνται προϋπηρεσίας και δεν προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να διορθωθεί η αδικία αυτή και να προτάσσονται ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας ή όχι και σε αυτό έχει συνηγορήσει και η ΟΛΜΕ με έγγραφό της προς το Υπουργείο στις 30 Σεπτεμβρίου 2010. 
 
Τα παραπάνω αναφέρονται σε κείμενο της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων που κατατέθηκε ως αναφορά στη Βουλή. Η ΑΣΠΕ τονίζει ότι μέχρι το 2009 οι πολύτεκνοι προτάσσονταν στου οικείους πίνακες Αναπληρωτών ανεξαρτήτως υπάρξεως προϋπηρεσίας ή όχι και αμέσως προσλαμβανόντουσαν ως Αναπληρωτές, αν δε προλάβαιναν τις ημερομηνίες διορισμών. 
 
Η ΑΣΠΕ υποστηρίζει ότι με βάση τη νομοθεσία στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα προβλέπεται ένα ποσοστό της τάξης του 20% για τους πολύτεκνους το οποίο όμως δεν εφαρμόζεται στους εκπαιδευτικούς  καθώς υπήρχαν οι ειδικότεροι νόμοι 3027/2002 και 3255/2004. Μετά όμως την κατάργησή τους , επισημαίνει η ΑΣΠΕ, θα πρέπει  ή να εφαρμόσει αυτές τις διατάξεις ή να επαναφέρει τις καταργηθείσες διατάξεις.
 
Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων προτείνει να γίνει ρύθμιση ώστε η πρόταξη των πολυτέκνων εκπαιδευτικών να εφαρμόζεται ανεξαρτήτως της ύπαρξης προϋπηρεσίας ώστε να καταφέρουν οι αδιόριστοι πολύτεκνοι να εργαστούν ως αναπληρωτές οι οικογένειες των οποίων διαβιώνουν κάτω από το φάσμα της ανεργίας και της εξαθλίωσης.
 
Η ΑΣΠΕ τοποθετείται και στο ζήτημα των μόνιμων διορισμών των πολύτεκνων εκπαιδευτικών   υποστηρίζοντας ότι οι νόμοι του 2002 και του 2004 όχι μόνο χτυπούσαν την ανεργία αλλά αποτελούσαν και ισχυρό δημογραφικό κίνητρο για την απόκτηση 4ου παιδιού χωρίς κανένα ουσιαστικό κόστος για το δημόσιο.
 
Η Ανώτατη Συνομοσπονδία αναφέρει ότι η κυρία Διαμαντοπούλου κατάργησε αυτές τις διατάξεις και εμφανίζει εκτός των άλλων και την Ελληνική Πολιτεία ως εντελώς αναξιόπιστη αφού όσοι πίστεψαν στον ισχύοντα νόμο και απέκτησαν 4ο τέκνο, είδαν το δικαίωμά τους να καταργείται, όταν μάλιστα το είχαν θεμελιώσει.  Η ΑΣΠΕ παραθέτει και τα όσα είχε πει ο τότε ΓΓ του Υπουργείου κ. Κουλαϊδης που είχε δηλώσει ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι πολύτεκνοι και ότι θα απορροφηθούν οι μισοί φέτος και οι μισοί του χρόνου.
 
Ωστόσο, τα όσα είχε υποσχεθεί δεν έγιναν πράξη καθώς από τους 650 εκπαιδευτικούς που είχαν κάνει αίτηση διορισμού τότε διορίστηκαν 108 το 2010, 31 μόλις το 2011 και το 2012 άλλοι 30 εκπαιδευτικοί πολύτεκνοι και αυτοί που διορίστηκαν τοποθετήθηκαν μακριά από τις οικογένειές τους. 
 
Η ΑΣΠΕ ζητά την επαναφορά των διατάξεων της παραγράφου 3 του άρθρου 6 του ν.3255/2004, για το διορισμό των πολυτέκνων εκπαιδευτικών καθώς ήταν ο μοναδικός νόμος των μεταπολεμικών χρόνων που απέδωσε και είχε άμεσα αποτελέσματα χωρίς κανένα οικονομικό κόστος. Μέχρι να υλοποιηθεί η ρύθμιση αυτή η ΑΣΠΕ ζητά να δρομολογηθεί η απορρόφηση των νέων πολύτεκνων εκπαιδευτικών που πίστεψαν στις εξαγγελίες της Πολιτείας. 
 
Μάλιστα, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων αναφέρει ότι η ΝΔ είχε προεκλογικά υποσχεθεί κατ΄ επανάληψη την επαναφορά του νόμου όπως και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κ. Κουβέλης, που είχε στηρίξει το αίτημα ως βουλευτής του Συνασπισμού από το 2010.

 
Πηγή: news.gr

Άρθρα από την ίδια κατηγορία

Προστέθηκε την: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024 @ 11:04:08 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αποσπάσεις σε Ευρωπαικά Σχολεία.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 @ 11:03:38 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 Προσλήψεις 130 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση, ως προσωρινών αναπληρωτών, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για το διδακτικό έτος 2023-2024.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024 @ 13:42:06 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 Προσλήψεις 289 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση, ως προσωρινών αναπληρωτών, με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου,... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2024 @ 19:49:19 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 Αποτελέσματα ενστάσεων-αιτήσεων θεραπείας μετεγγραφών/μετακινήσεων ακαδημαϊκού έτους 2023 – 2024.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 @ 18:44:11 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 Ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης [άρθρο 86 του ν. 4547/2018 (Α 102), όπως ισχύει], για το σχολικό έτος 2023-2024.... περισσότερα »
Προστέθηκε την: Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2024 @ 18:51:57 στην κατηγορία: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
 Πρόσκληση μόνιμων εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης στις Περιφερειακές Δ/νσεις Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και Βόρειου Αιγαίου για θέση ΣΕΠ.... περισσότερα »